Archief
Google Streetview

Google Streetview

Zes woningen Harnaskade worden gesloopt

Zes woningen aan de Harnaskade in Den Hoorn worden waarschijnlijk binnenkort gesloopt, om ruimte te maken voor een nieuw bedrijfsterrein in de Harnaschpolder. Dat schrijft het college van B en W van Midden-Delfland in een brief aan de gemeenteraad. De woningen zijn al in het bezit van het bedrijvenschap Harnaschpolder.

Het gaat om de huisnummers 5, 7, 17, 19a, 21 en 23. Het college had de voorwaarde gesteld, dat woningen aan de Harnaskade alleen gesloopt mogen worden, als er concreet zicht is op bedrijfsvestiging en het niet rendabel is de woningen te verhuren. Dat lijkt nu het geval te zijn.

In de brief is te lezen, dat er aan de westzijde van de Harnaskade inderdaad zicht is op bedrijfsvestiging. "Dit betekent dat het bedrijvenschap moet gaan starten met de noodzakelijke werkzaamheden, zoals het voorbelasten van de grond en aanleg van benodigde infrastructuur." De verhuur van woningen zou financieel niet rendabel zijn, omdat de woningen slechts voor een korte periode beschikbaar zijn. "Het is daardoor vrijwel onmogelijk om gegadigden te vinden die een marktconforme prijs willen betalen. Hierdoor komen de woningen leeg te staan met hoge kosten tot gevolg."

Over de Harnaskade is al jarenlang veel te doen. Bij de start van de Harnaschpolder werd al duidelijk dat de weg in de plannen van het bedrijvenschap voorkwam. Veel bewoners waren daar niet blij mee, omdat ze in hun huis niet uit wilden. Inmiddels heeft het bedrijvenschap al diverse woningen opgekocht.