Archief
Facebook

Facebook

Weer illegalen opgepakt bij veerboot Hoek van Holland

Op het terrein van de veerdienst tussen Hoek van Holland en Engeland zijn deze week negen personen opgepakt die illegaal de oversteek probeerden te maken. Dinsdag werd een 29-jarige vrouw uit Irak aangehouden bij de uitreiscontrole. Zij had een vals paspoort op zak. Ook haar 25-jarige verloofde is aangehouden.

Maandagnacht werden op het terrein van Stena Line vier Albanezen gevonden. Zij hadden zich verstopt in een vrachtwagen door het dekzeil te slopen. De mannen zijn tussen de 14 en 26 jaar oud. Zij gaan het vreemdelingentraject in.

In de nacht van dinsdag op woensdag was het weer raak. Vier mannen uit Albanie werden betrapt toen zij over het hek van het terrein klommen. Het gaat om personen tussen de 17 en 39 jaar. Ook zij zitten in het vreemdelingentraject.



Verstopplekken gemaaid

Bijna wekelijks worden op het terrein in Hoek van Holland verstekelingen gevonden. Ter ondersteuning wordt de Koninklijke Marechaussee nmiddels bijgestaan door militairen van de Landmacht. Drie maanden geleden zijn al bosjes weggesnoeid om te voorkomen dat illegalen zich daarin verstoppen.

Categorieen:
Hoek van Holland 112