Archief
Tessa de Bruine

Tessa de Bruine

Naaldwijkse schoenenzaak mag zich 'Hofleverancier' noemen

Van Alphen Schoenen aan de Rembrandtstraat in Naaldwijk mag zich nu 'Hofleverancier' noemen. Het desbetreffende predicaat is donderdagmiddag uitgereikt door de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit.

Het predicaat is uitgereikt naar aanleiding van het 150-jarig bestaan van het bedrijf. Van Alphen is in 1865 gestart met een schoenmakerij en winkel aan de Molenstraat in Naaldwijk. Om in aanmerking te komen voor deze onderscheiding moet een bedrijf ten minste 100 jaar bestaan. "Ook moet de onderneming van plaatselijk of regionaal belang zijn te midden van branchegenoten en er moet sprake zijn van juridisch en economisch onbesproken gedrag."

Zesde in onze regio

Van Alphen Schoenen is het zesde bedrijf in de regio dat tot Hofleverancier is uitgeroepen. Eerder gebeurde dat al met restaurant De Spaansche Vloot ('s-Gravenzande), Bouwgroep Hofman (Maasdijk), Meesterbakker Roodenrijs (met meerdere vestigingen in Westlandse kernen), schildersbedrijf W. van der Burgh (Maasland) en Spijker Slaapcomfort in Maassluis.

In heel Nederland zijn momenteel ongeveer 400 bedrijven met het predicaat Hofleverancier. Zij mogen in hun uitingen het Koninklijk wapen voeren met de toevoeging 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier'.