Archief

Metaalhandel Wim de Voeght wil naar Arend Sosef-terrein

Metaalhandel Wim de Voeght in Honselersdijk wil verhuizen van het huidige terrein aan de Stationsweg naar het naastgelegen terrein van het failliete Arend Sosef. Dat heeft Wim de Voeght desgevraagd laten weten aan WOS Media.

Of die verhuizing doorgaat, is afhankelijk van het verkrijgen van de benodigde vergunning voor die locatie. De Voeght zegt inmiddels al anderhalf jaar eigenaar te zijn van het terrein en hoopt zo snel mogelijk te kunnen verkassen.

Vooruitlopen

Het bedrijf liep zelfs al een klein beetje op de zaken vooruit door een paar containers te stallen op het aangekochte terrein. Omgevingsdienst Haaglanden pikte dat niet en heeft geƫist dat De Voeght zo snel mogelijk zijn spullen weer weghaalt. Zo niet, dan dreigt er een last onder dwangsom. De Voeght heeft aangegeven de containers weg te halen.

Al jarenlang wordt er gesproken over een verhuizing van het bedrijf, onder meer vanwege geluidsoverlast en stofoverlast bij buurtbewoners. Eerder werd er gedacht aan een verhuizing naar Hoek van Holland of naar bedrijventerrein Honderland in Maasdijk.