Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Buurt schrikt van grote brand in Wateringen

Het is woensdag het gesprek van de dag in Wateringen: de grote woningbrand van dinsdagavond. Tientallen buurtbewoners zijn in de loop van de dag even gaan kijken bij het afgebrande huis aan het Lenteblok. Het rijtjeshuis stond dinsdag op de eerste- en zolderverdieping in lichterlaaie. Er was geen redden meer aan.

"Afschuwelijk, het zal je maar gebeuren", reageert de overbuurvrouw. Temeer omdat het getroffen gezin is gevlucht uit Afrika en anderhalf jaar geleden onderdak vond in het huis. Een andere buurman had het idee dat de brandweer erg lang op zich liet wachten. "Maar de brandweer was al binnen vier minuten ter plekke", vult hij aan.

De bewoners konden op tijd naar buiten vluchten. Er was nog een korte paniek tijdens de brand, omdat een jongetje werd gemist. Gelukkig was hij snel terecht.

Tijdens de brand lagen 120 mensen in het zwemwater van De Waterman. Toen daar de rookwolken over trokken, werd het bad snel ontruimd.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De getroffen bewoners hebben dinsdagavond in een hotel geslapen. Voor hen wordt een nieuw huis gezocht. Met de buren van het afgebrande huis worden nog gesprekken gevoerd over hoe nu verder. Een ander aangrenzend huis stond leeg.

Categorieen:
Wateringen 112