Archief
Signbiblio

Signbiblio

Bevriend zijn met homo's en lesbiennes niet vanzelfsprekend voor Maassluise jongeren

Vrienden zijn met homoseksuele jongens of lesbische meisjes is nog niet geheel vanzelfsprekend bij Maassluise jongeren. Bijna een kwart van de jongeren in de stad tussen de 13 en 15 jaar zegt niet bevriend te kunnen zijn met homoseksuele jongens en precies een kwart niet met lesbische meisjes.

Dat blijkt uit onderzoek van GGD Rotterdam in samenwerking met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De gezondheidsdienst deed onderzoek onder ruim 9.000 jongeren in het Rijnmondgebied. Opvallend is dat met het stijgen van de leeftijd ook de acceptatie stijgt.

Van de jongeren van 15 en 16 jaar zegt 87 procent best bevriend te kunnen zijn met een homoseksueel en 81 procent met een lesbienne. Maassluis zit met deze cijfers rond het gemiddelde van het Rijnmondgebied. Rotterdam scoort bijvoorbeeld beduidend 'lagere' cijfers.



Geloof of afkomst


Vrienden zijn met mensen met een ander geloof of andere afkomst is voor Maassluise jongeren tussen de 13 en 17 jaar oud geen enkel probleem. Precies 99 procent zegt dat ze dit prima kunnen zijn.

Categorieen:
Maassluis Algemeen