Archief

Studenten MBO Westland bouwen aan zorgtuin in Polen

Studenten van diverse opleidingen van MBO Westland hebben afgelopen week gewerkt aan de zorgtuin van stichting Celestyn in Polen. De studenten, die zondag terugkeerden, hebben een vijver gerealiseerd in de beleeftuin van de stichting.

Daarnaast hebben ze plantenbakken gemaakt voor de tunnelkas, waar bewoners planten kunnen kweken. Het zelf kweken van planten is onderdeel van de therapie van een deel van de bewoners, bestaande uit zowel jongeren als volwassenen met een verstandelijke handicap.

Het project werd mede mogelijk gemaakt door HZ Transport, Multimate en de stichting Arie Kuiper Fonds. Bert de Jong, directeur MBO Westland, is erg gelukkig met de bijdrage van deze partijen. "Dergelijke projecten kunnen alleen een succes worden als diverse bedrijven en organisaties belangeloos ondersteuning bieden. En dat gebeurt gelukkig ook. Het laat zien hoe betrokken de regio is."

Volgend jaar zullen studenten van MBO Westland voor de vijfde keer naar Polen afreizen om de zorgtuin verder te ontwikkelen.

Categorieen:
Westland Algemeen