Archief

Drie ton voor renovatie gymzaal Pius X-school

De gemeente Westland wil 300.000 euro uittrekken voor de renovatie van de gymzaal van de Pius X-school in Wateringen. Aanvankelijk was er bij de nieuwbouw van de school geen rekening gehouden met een gymzaal, omdat er voldoende ruimte in de andere gymzalen in het dorp zou zijn. Door de groei van het aantal leerlingen in Wateringen is de gemeente nu op dat standpunt teruggekomen.

Omdat de bestaande gymzaal jonger is dan de school, is gekozen voor renovatie in plaats van nieuwbouw. Omdat in het onderwijsinvesteringsplan geen rekening is gehouden met de kosten, wordt de gemeenteraad voorgesteld om de dekking ervan in de komende begrotingen te vinden.

In 2017 zal worden begonnen met de bouw van een geheel nieuwe Pius X-school in de Dr. Schaepmanstraat. Tijdens de bouw krijgen de leerlingen les in de voormalige tuinbouwschool aan de Rozemarijn. Het wordt een zogeheten brede school met kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang.

Het college van B en W stelt de raad voor om ook nog 345.000 euro beschikbaar te stellen voor de realisatie van het kinderopvanggedeelte.