Archief

WestlandStek voor dansleraressen

Aan Loes van der Knaap en haar dochter Daniëlle van der Meer-van der Knaap uit Wateringen is zaterdagavond een WestlandStek uitgereikt. Zij ontvingen deze gemeentelijke onderscheiding uit handen van wethouder Marga de Goeij-van der Klugt ter gelegenheid van hun afscheid bij dansschool Dance eXpress.

Loes van der Knaap richtte de school in 1966 op. Zij heeft daarmee gedurende vijftig jaar het dansen toegankelijk gemaakt voor een breed publiek in het Westland. Van 1966 tot 2005 heeft zij op vrijwillige basis de dansschool gerund.

Dochter Daniëlle zette zich gedurende 19 jaar vrijwillig in voor de culturele sector, met dans in de hoofdrol. Haar activiteiten bestonden uit het geven van dansles, choreografieën bedenken voor diverse Westlandse evenementen en betrokkenheid bij diverse projecten binnen het culturele veld. Daarnaast was zij bestuurslid van de Culturele Raad Wateringen.

De WestlandStek is een gemeentelijke onderscheiding voor personen die zich gedurende een periode van minimaal 12,5 jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeente Westland en/of haar rechtsvoorgangers.