Archief
Google Streetview

Google Streetview

WV: 'Meer parkeerplekken voor gehandicapten nodig'

Volgens de fractie van Westland Verstandig zijn er in Westland op diverse plekken te weinig parkeerplaatsen voor gehandicapten. De partij is daarover veelvuldig benaderd door inwoners met een invalidenparkeerkaart. "Zij zien zich geconfronteerd met steeds bezette gehandicaptenparkeerplaatsen (gpp) in hun directe woonomgeving."

In Westland geldt een norm van één gpp per vijftig 'normale' parkeervlakken. "In de sterk vergrijzende dorpskernen van Westland is dat helaas te weinig." De fractie noemt het het appartementencomplex Koningsgaarde in Naaldwijk als voorbeeld. Daar zijn maar twee gpp's en die zijn continue bezet. "Bij het wegrijden worden deze direct weer ingenomen door een andere gehandicapte met parkeervergunning."

Westland Verstandig is benieuwd of de Westlandse dorpscentra voldoen aan de 'één op vijftig-norm'. Ook wil de partij weten wat de norm is in andere steden in Nederland en of de Westlandse norm kan worden verhoogd. Verder wordt gevraagd waarom de gemeente niet adequaat reageert op klachtenbrieven van burgers over het gebrek aan gpp's.