Archief

Vmbo-t van ISW Hoogeland is 'zwakke' school

De afdeling vmbo-t (mavo) van ISW Hoogeland in Naaldwijk krijgt als enige school in de regio van de Onderwijsinspectie het predikaat 'zwak' opgeplakt. De school is onder toezicht geplaatst en krijgt tot het eind van het kalenderjaar de tijd om verbeteringen aan te brengen in het onderwijsproces. De inspectie stelt ervan uit te gaan dat dit lukt gezien de maatregelen die de school al heeft genomen.

Hoewel de resultaten van de school goed zijn, oordeelt de inspectie na een bezoek in januari dat het vooral schort aan de kwaliteitszorg en dat het onderwijsproces zelf gebreken vertoont. Zo worden de vorderingen die leerlingen maken onvoldoende in kaart gebracht, krijgen de leerlingen te weinig feedback van de docenten en zijn de lessen niet doelgericht genoeg.

Toch is het niet allemaal kommer en kwel in het inspectierapport. ISW Hoogeland wordt een school in ontwikkeling genoemd. "De mavo-afdeling heeft een degelijke uitstraling en zorgt voor orde en structuur voor haar leerlingen. De docenten hebben over het algemeen overwicht en in de lessen is de sfeer voldoende taakgericht. De uitleg die docenten geven is van voldoende niveau". Maar "de kwaliteit van de lessen moet op onderdelen verbeteren".

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen