Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

'Kerkplein Ter Heijde is al autovrij'

De gemeente Westland gaat niet het voortouw nemen in het het maken van plannen voor het kerkplein in Ter Heijde. Dat laat het college van B en W weten in antwoord op vragen van de CDA-fractie. Die wil het Willem III-plein autovrij maken, zodat er ook andere activiteiten kunnen plaatsvinden.

Volgens het college is het plein momenteel al autovrij. "Parkeren op het Prins Willem III-plein is niet toegestaan. Parkeren in Ter Heijde is alleen toegestaan op de daartoe aangeduide formele parkeerplaatsen. Daarmee is het plein reeds beschikbaar voor andere activiteiten."

Burgemeester en wethouders erkennen overigens dat het plein een belangrijke rol kan spelen in het maatschappelijk leven van Ter Heijde, "zoals voor ontmoeting, recreatie en kleine en lokale evenementen." De gemeente neemt echter geen initiatief om plannen hiervoor te ontwikkelen. "De gemeente is bereid om mee te denken met inwoners of ondernemers die plannen hebben met het plein. Wij zullen een eventuele aanvraag voor een activiteit op het Prins Willem III-Plein in behandeling nemen en beoordelen op de effecten."

Categorieen:
Monster Westland Politiek