Archief

Bertens strijdend ten onder tegen Williams

Kiki Bertens kan met opgeheven hoofd Roland Garros verlaten. De tennisster uit Wateringen verloor vrijdag met sterk spel in de halve finale van Serena Williams, de nummer 1 van de wereld. Op het centre court werd het 7-6 en 6-4.

Bertens begon goed aan de wedstrijd. Ze kwam zelfs 2-1 voor. Beide dames stelden daarna hun servicegames veilig. Bij een 3-5 voorsprong had de Westlandse zelfs een kans om de Amerikaanse te breken en de set te pakken. Williams sloeg de breakpoints echter vakkundig weg. Bertens kon vervolgens de set ook niet uitserveren. Williams kwam terug tot 6-5, waarna het 6-6 werd en een tiebreak beslissing moest geven. Williams won die.

Ook in de tweede set begon Bertens weer sterk met een 2-0 voorsprong. Haar tegenstandster kwam daarna terug tot 2-2. De Wateringse kwam nog voor op 3-2, maar begon daarna wat meer last van haar kuit te krijgen. Williams maakte 3-3 op eigen service. De games daarna gingen gelijk op, maar vielen telkens in het voordeel van de Amerikaanse. Williams kreeg bij 5-3 drie matchpoints op de service van Bertens, maar benutte die niet. Williams mocht daarna de partij uitserveren en deed dat ook.

Bertens kan terugkijken op een goed toernooi, waarin ze in de eerste ronde de nummer drie van de wereld Angelique Kerber versloeg. Daarna won ze ook van respectievelijk Camila Giorgi, Daria Kastkina (nr 32 van de wereld), Madison Keys (17) en Timea Bacsinszky (9).

Categorieen:
Wateringen Westland Sport