Maasdijk plaatst zich voor finale Westland Cup

Maasdijk heeft zich voor het eerst sinds 1972 geplaatst voor de finale van de Flynth Westland Cup. De Maasdijkse derdeklasser versloeg het één klasse hoger spelende Lyra met 4-2.

Op sportpark De Hoge Bomen leidde Maasdijk na de eerste helft al met 3-0. Noah van Rijn opende na ruim een kwartier spelen de score. Hans Bergwerff verdubbelde de marge na ruim 36 minuten. Op slag van rust schoot Richard Krayenbosch de derde Maasdijkse treffer binnen. De routinier schoot de bal vanaf ruim 30 meter achter de Lierse doelman.

Na 55 minuten spelen kreeg Lyra een sprankje hoop. Thom Kuijvenhoven scoorde de 3-1. René van der Lee deelde tien minuten voor tijd de definitieve knock-out uit. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door wederom Kuijvenhoven.

Zaterdag 11 juni speelt Maasdijk de finale tegen de zondagafdeling van Westlandia.