Archief

Unanieme steun voor 20.000 euro extra aan zwembad Dol-Fijn

Alle partijen uit de Maassluise raad vinden dat zwembad de Dol-Fijn 20.000 euro extra aan subsidie per jaar moet krijgen. Dat werd dinsdagavond duidelijk tijdens een commissievergadering hierover. Daarmee is er volledige steun voor het voorstel van het college van burgemeester en wethouders.

De raadsleden vinden het zwembad een belangrijke sociale en sportieve voorziening, maar stellen wel dat er blijvend kritisch moet worden gekeken naar de exploitatie van het zwembad. Het bad kampte de afgelopen jaren met een flink exploitatietekort. De begroting voor vorig jaar liet een tekort zien van 469.131 euro. Dat gat kon niet compleet gevuld worden met de 352.727 aan subsidie die werd ontvangen.

Mede gezien het tekort over 2014, besloot de gemeenteraad om een extern adviesbureau onderzoek te laten doen naar de exploitatie van het zwembad. Naar aanleiding van de resultaten van dat onderzoek heeft het zwembadbestuur diverse besparingen uitgevoerd. Daarmee is het exploitatietekort gedaald met 65.495 euro. Maar er is nog altijd een 'gat' van 20.000 euro. Dat gat wordt nu met behulp van extra subsidie opgevuld.

Categorieen:
Politiek