Archief

Activisten willen opnames Sinterklaasjournaal verstoren

Activisten hebben plannen om de opnames van het Sinterklaasjournaal van omroep NTR in oktober te verstoren. Ze zijn het niet eens met het gebruiken van Zwarte Pieten in de tv-uitzendingen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Dit jaar vinden grote delen van de opnames plaats in Maassluis.

Hoe die acties er precies uit gaan zien, is nog onduidelijk. De stichting 'Nederland Wordt Beter' laat in de krant optekenen dat ze er nog niet te veel over kwijt wil, behalve dat alles geweldloos zal zijn. In elk geval komt er volgens de stichting een demonstratie tijdens de intocht.

Eerder liet burgemeester Haan van Maassluis al aan WOS Media weten, dat hij rekening houdt met protesten en dat hij daar een plek voor zal creëren in de stad. Ook vertelde hij dat tijdens de intocht de meeste pieten 'gewoon' zwart en bruin zullen zijn.

Discussie

De Zwarte Pieten-discussie is weer volop aan de gang. Zo werd vorige week bekend, dat acteurs Erik van Muiswinkel en Jochem Myjer niet langer meedoen met de Sinterklaasjournaal, omdat de NTR in hun ogen te weinig verandert aan de pieten. Ook presentatrice Dolores Leeuwin heeft inmiddels aangegeven niet meer verder te gaan met het programma.

Categorieen:
Maassluis Algemeen