Website FCG 6

Nacompetitie voetbal: Westlandia en Honselersdijk winnen

Westlandia heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de nacompetitie. Honselersdijk startte in hun poule met een overwinning. FC 's-Gravenzande is door een nederlaag uitgeschakeld in de nacompetitie. De reserves van Westlandia (zondag) hebben de KNVB beker gewonnen.

Eerste klasse

Het avontuur in de nacompetitie is voor FC 's-Gravenzande geëindigd met de tweede nederlaag op rij, waardoor FC 's-Gravenzande is uitgeschakeld voor de strijd voor een plaats in de hoofdklasse en volgend jaar weer uitkomt in de eerste klasse. In en tegen (FC) Breukelen verloor FC 's-Gravenzande met 3-2.

In de eerste helft opende Ruben de Groot de score, maar helaas voor de verdediger werd de treffer afgekeurd. Na ruim 37 minuten opende Domingos Lopes de Brito toch de score voor FC 's-Gravenzande. Een kopbal van Yuri Westhoff kon de keeper niet goed verwerken waarna Lopes de Brito voor de 1-0 tekende.

Na de pauze zette FC Breukelen meer druk en dat resulteerde binnen vijf minuten in twee treffers. Tussen minuut 58 en minuut 63 scoorde FC Breukelen twee keer, waarvan eenmaal uit een strafschop. Sander Koeleman schoot na 73 minuten de gelijkmaker binnen. Dit deed hij vanuit een schitterende directe vrije trap. FC Breukelen kwam ruim acht minuten voor tijd op een 3-2 voorsprong en dit was de laatste treffer van de wedstrijd. FC Breukelen speelt in de finale van de nacompetitie voor een plaats in de hoofdklasse een tweeluik tegen Brielle.

Tweede klasse

Westlandia heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de nacompetitie voor een plaats in de eerste klasse. Op sportpark De Hoge Bomen versloeg de Naaldwijkse ploeg DCV met 4-1 met drie treffers van Joost van Schie. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde in een 1-1 eindstand. DCV kwam op slag van rust op een 1-0 voorsprong. Na de pauze wist de thuisploeg deze achterstand om te buigen in een ruime overwinning. Van Schie zorgde voor de gelijkmaker, waarna Jasper van Dijk Westlandia op een 2-1 bracht. In de slotfase bracht Van Schie zijn ploeg in veilige haven door twee treffers aan zijn totaal toe te voegen. De laatste scoorde hij uit een strafschop. DCV blijft tweedeklasser.

RCL is de tegenstander in de tweede ronde van nacompetitie. De ploeg won in Amsterdam met 2-1 van WV-HEDW. De Amsterdammers degraderen naar de tweede klasse. De eerste wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor RCL.

Derde klasse

Honselersdijk heeft een eerste stap gezet richting promotie naar de tweede klasse. In de eerste wedstrijd van de finalepoule won Honselersdijk op sportpark De Strijphorst met 3-1 van Die Haghe.

Het was de derde overwinning van de Honselse ploeg op Die Haghe. In de competitie werd tweemaal gewonnen (1-0 uit en 2-1 thuis). Michel van Giesen opende de score, waarna de in vorm zijnde Tom van Veen de ruststand op 2-0 bracht.

In de slotfase bracht Die Haghe de spanning terug. Sebastiaan van der Starre scoorde vanuit het niets de aansluitingstreffer. De speler liep daarna uitdagend langs de dug-out van Honselersdijk en ontving een gele kaart. Enkele minuten later verdubbelde Van Veen de marge weer in het voordeel van de thuisploeg. De 3-1 tussenstand werd ook de eindstand. De strafschoppenserie na afloop van de wedstrijd werd gewonnen door Die Haghe (3-1).

Volgende week speelt Die Haghe op sportpark Ockenburg tegen KMD. Over twee weken volgt de finale van de poule op sportpark Suydervelt tussen KMD en Honselersdijk.

Reserve hoofdklasse

Titelverdediger Excelsior Maassluis is in de kwartfinale uitgeschakeld door ASWH. In Hendrik-Ido-Ambacht verloren de tricolores met 6-1 van de plaatselijke trots. De ruststand was 2-0 in het voordeel van de thuisploeg. De eerste wedstrijd eindigde in een 3-2 overwinning voor Excelsior Maassluis.

Beker reserveteams

De reserves van Westandia (zo) hebben de KNVB beker gewonnen. Op het hoofdveld van Foreholte eindigde het duel tegen Scheveningen in 1-1, waarna de Naaldwijkse ploeg de noodzakelijke strafschoppen beter nam.

Jeugdvoetbal

Tweede divisie

De A-junioren van Westlandia hebben de eerste wedstrijd in de finale van de nacompetitie voor een plaats in de Landelijke Eerste Divisie verloren. Op sportpark De Hoge Bomen won Fortuna Sittard A1 met 2-1. De ruststand was 1-1. Westlandia speelde de tweede helft ruim 40 minuten met één man minder vanwege een rode kaart. De bezoekers profiteerden eenmaal van de man-meer situatie. Fortuna Sittard speelt voor lijfsbehoud. De return is op dinsdag 7 juni aanstaande. Volgende week zaterdag speelt Westlandia de bekerfinale tegen de A1 van Excelsior Rotterdam.

Derde divisie

De B-junioren van Excelsior Maassluis hebben de eerste wedstrijd in de halve finale in de nacompetitie voor een plaats in de Landelijke Tweede Divisie gewonnen. Aan de Lavendelstraat won de thuisploeg met 5-2 van competitiegenoot Quick B1. Beide ploegen komen uit in de Derde Divisie. De return is op dinsdag 7 juni aanstaande. De winnaar van dit duel speelt in de finale tegen UVS B1 of DZC'68 B1.