Archief
Rolf van Koppen

Rolf van Koppen

In Westland concrete steun topsport in aantocht

Er is nu een concreet plan dat Westlandse topsporters en talenten gebruik kunnen gaan maken van een nieuw fonds van 25.000 euro. Dit is een van de voorstellen van het college van B en W aan de gemeenteraad, zoals vastgelegd in de nota Topsport Westland 2016-2020.

De gemeente Westland zoekt voor dit fonds samenwerking met instellingen als Den Haag Topsport en de Stichting Topsport Westland. Voor een bijdrage uit dit fonds geldt, dat van de betrokken sporters een tegenprestatie wordt gevraagd, bijvoorbeeld in de vorm van een ambassadeurschap voor de 'Gezonde Sportkantine' of het verzorgen van demonstraties voor mensen met een beperking.



Steun voor evenementen

In de nota stelt het college verder voor om topsportevenementen te ondersteunen vanwege de positieve economische effecten en ter promotie van Westland. De jaarlijkse kosten worden geraamd op 25.000 euro. Eveneens geldt voor een bijdrage dat een tegenprestatie wordt verwacht die verband houdt met de sociaal-maatschappelijke doelstellingen van de gemeente.

Reisgelden

Daarnaast wil de gemeente verenigingen ondersteunen als zij deelnemen aan Europese en internationale competities en kampioenschappen. De praktijk wijst uit dat vereniging geld toeleggen op dergelijke reizen, een gat waar de gemeente op ad-hocbasis insprong. Samen met Stichting Topsport Westland en Westlandse topsportverenigingen wil de gemeente daar duidelijk beleid aan ten grondslag gaan leggen.

De Topsportnota wordt in eerste instantie in juni in een commissievergadering van de gemeenteraad behandeld.

Categorieen:
Westland Politiek