Archief

Westland Verstandig 'helpt' college met draagvlakmeting in Molenstraat

Volgens de raadsfractie van Westland Verstandig moet de gemeente Westland de sloop van zestien woningen in de Monsterse Molenstraat tegenhouden, omdat er onvoldoende draagvlak bij de betrokken bewoners zou zijn. Woningcorporatie Arcade heeft een zogeheten onttrekkingsaanvraag ingediend, waarover het college van B en W uiterlijk dinsdag een beslissing moet nemen.

Arcade wil zestien zogeheten duplexwoningen afbreken om op die locatie in de Molenstraat tot nieuwbouw over te gaan. Wethouder Weverling wilde via de corporatie uitzoeken, hoe groot het draagvlak onder de bewoners is ten gunste van het plan van Arcade. Daar zette Westland Verstandig een groot vraagteken bij, mede naar aanleiding van het inspreken van een bewoonster in de raadsvergadering van afgelopen dinsdagavond.

Westland Verstandig stelt in een brief aan het college, dat tien bewoners (wonende in negen woningen) tegen het nieuwbouwplan van Arcade zijn. "Zij zijn van mening dat de woningen nog prima zijn. Dat betekent dat van de 13 bewoonde woningen 9 woningen tegen zijn. Het draagvlak wat de wethouder essentieel vond voor de verlening van de vergunning is dan ook niet aanwezig", aldus de fractie.

Die draagvlakmeting is niet het enige wat uiterlijk maandag duidelijk moet zijn. Op grond van een door zeven van de acht fracties gesteunde motie, verlangde de gemeenteraad ook nog een second opinion. De gemeenteraad wil via die second opinion de conclusie van Arcade laten toetsen dat de woningen eigenlijk niet meer gerenoveerd kunnen worden.

Categorieen:
Monster Westland Politiek