Archief

"50 paarden van de Dijkgraaf hoeven niet op straat te komen staan"

De circa vijftig paarden die nu nog zijn gestald bij Paardensportcentrum de Dijkgraaf in Monster hoeven niet op straat te komen staan. Dat blijkt na een rondgang langs maneges in de regio.

Er staan nog genoeg boxen leeg die gehuurd kunnen worden. Zo heeft Trainingsstal De Hoeve in Naaldwijk plek voor twintig paarden. Ook voor de stalling van de menwagens valt wel wat te verzinnen, zegt de eigenaar van manege El Sham in Monster. Bij manege Berestein in Den Haag is kwestie 'de Dijkgraaf' al tijden het gesprek van de dag en ook daar is er plek voor zo'n acht paarden.

De eigenaren van de verschillende maneges hebben het onderling al gehad over de stalling van de paarden van de Dijkgraaf en kwamen al snel tot de conclusie dat er plek zat is voor de dieren bij de vele maneges in de regio.

Donderdag besloot de voorzieningenrechter dat het centrum de locatie aan Plaats Langeveld nog voor komende woensdag moet verlaten. De Dijkgraaf had een tijdelijke vergunning van vijf jaar op een locatie aan Plaats Langeveld in Monster. Enkele omwonenden hielden de gemeente aan de toezegging dat er geen verlenging zou komen. Ze hadden last van de manege. Met het perspectief op mogelijke alternatieven, is de gedoogperiode keer op keer verlengd.



Op 11 mei zou de gemeente ontruiming van het centrum afdwingen, maar De Dijkgraaf is in beroep gegaan bij de voorzieningenrechter. Die besloot donderdag dat ze hun locatie voor komende woensdag alsnog moeten verlaten.

Categorieen:
Monster Naaldwijk Algemeen