Archief

Maassluis krijgt toch een eigen pas

Het heeft wat jaartjes geduurd, of - zoals ze in Maassluis zeggen - er is flink wat water door de Waterweg gegaan, maar hij komt er dan toch echt, de Maassluispas. Beter gezegd: de Ervaar Maassluispas. Het idee uit de koker van D66-raadslid Leo Eijskoot kreeg eind vorig jaar al een meerderheid van de raad achter zich, maar wordt nu verwezenlijkt.

Tenminste, als er genoeg geld bij elkaar gebracht wordt. Want de gemeente wil er niet aan meebetalen, omdat ze het ziet als een particulier initiatief waar later bij aangesloten kan worden. En een particulier initiatief steunen, kan volgens burgemeester Haan al snel als staatssteun gezien worden, zo legt hij uit in een raadsinformatiebrief.

De pas is eigenlijk een opvolger van spaarpas de Binnenloper, die al een aantal jaren wordt gebruikt in de Maassluise binnenstad. De bedoeling is dat ook andere ondernemers vanuit andere winkelcentra in de stad hieraan mee gaan doen. Na de komende zomervakantie kan dan de Ervaar Maassluispas gelanceerd worden.



Toekomst

Later kan de pas ook gebruikt worden als cadeaukaart en om activiteiten op te zetten voor minima. De kosten voor de nieuwe pas worden geraamd op 47.065 euro. Daarvan wordt 14.500 euro geraamd als inkomsten van nieuwe deelnemers aan de pas. Dan blijft er nog 32.565 euro over, waarvan de burgemeester heeft aangegeven dat de gemeente niet wil meebetalen.

Leo Eijskoot hoopt, dat de gemeenteraad van Maassluis er binnenkort anders over denkt. Volgende week dinsdag wordt hierover gesproken in een commissievergadering.

Categorieen:
Maassluis Politiek