Archief
Niriel via Flickr CC

Niriel via Flickr CC

Meer meldingen discriminatie in Westland, minder in Maassluis

In het afgelopen jaar zijn er in Westland meer meldingen gedaan van discriminatie dan in de jaren ervoor. Dat blijkt uit de cijfers die WOS Media heeft opgevraagd bij Bureau Discriminatiezaken Hollands Midden en Haaglanden. Ook in Midden-Delfland is er een stijging te zien. In Maassluis werden er juist minder meldingen geregistreerd, zo blijkt uit opgevraagde cijfers van RADAR.

In Westland werden er vorig jaar 39 meldingen gemaakt tegen 28 in 2014. In Midden-Delfland waren er 6 meldingen tegen 3 in het voorgaande jaar. In Maassluis werden er vorig jaar 3 meldingen geregistreerd tegen 5 in 2014.

Vijf jaar

In Westland werd er tussen 2011 en 2015 vooral melding gemaakt van discriminatie op grond van ras, geaardheid en godsdienst. In totaal gaat het om 118 meldingen over een periode van vijf jaar. In Midden-Delfland gaat het vooral om meldingen over leeftijdsdiscriminatie en op grond van ras. In totaal werden er daar in de afgelopen vijf jaar 14 meldingen gemaakt.

In Maassluis werd er vooral gediscrimineerd op basis van ras en godsdienst. In 2011 werden er nog drie meldingen gemaakt over discriminatie op basis van geaardheid, maar daar is in de afgelopen vier jaar niet meer over geklaagd. Daar betrof het totaal aantal meldingen tussen 2011 en vorig jaar 29.

De cijfers zijn overigens ontdaan van de meldingen die in 2014 kwamen door de 'minder, minder-uitspraak' van Geert Wilders. Daarnaast zijn de meldingen slechts een indicatie van het daadwerkelijke aantal discriminerende opmerkingen, zo laten de twee anti-discriminatiebureaus weten.