Archief

Maassluis is op zoek naar stadsdichter

Maassluis verdient een eigen ambassadeur die poëzie dicht bij de mensen brengt en hen op een andere manier laat stilstaan bij wat er in de gemeente speelt. Althans, dat vinden predikant Martijn van Leerdam en Buurtcentrum De Hooftzaak. En daarom komt er een verkiezing voor een stadsdichter.

Iedere inwoner van de gemeente Maassluis kan zich inschrijven voor de publieke erefunctie. Stadsdichter ben je voor de periode van een jaar. De stadsdichter moet dan gevraagd en ongevraagd gedichten schrijven over Maassluis en deze desgevraagd voordragen. Ook worden ze gepubliceerd op Maassluis.nu en worden ze aangeboden aan andere lokale media. In 2013 pleitte bibliotheekdirecteur Wouter van Heiningen al in een column voor de komst van een stadsdichter.

De verkiezing vindt plaats op donderdagavond 23 juni 2016 in Buurtcentrum De Hooftzaak aan de P.C. Hooftlaan in Maassluis. De jury zal worden voorgezeten door cultuurwethouder David van der Houwen. Op die avond is er ook een open podium voor andere dichters. Inschrijven kan tot vrijdag 10 juni via stadsdichtermaassluis@gmail.com of bij het buurtcentrum.

Categorieen:
Maassluis Cultuur