Archief

GBW: overlast feesten in veilingrestaurant aanpakken

GemeenteBelang Westland wil weten of het college van B en W gaat optreden tegen de overlast die buren van en bedrijven naast het restaurant op het terrein van FloraHolland ondervinden van de feesten die daar worden gehouden. Bezoekers feesten tot laat in de nacht luidruchtig door, ook buiten, met alle hinder van dien.

Het restaurant, voorheen bekend als Fleuresto, heeft sinds enkele maanden een nieuwe exploitant die gespecialiseerd is in veelal buitenlandse bruiloften. Volgens GBW heeft de exploitant een zogeheten vergunning catergorie 2 (middelzware horeca), maar zou hij een vergunning categorie 3 nodig hebben voor de activiteiten die er nu worden gehouden.

"Met de exploitant is inmiddels gesproken over de overlast maar de genomen maatregelen zijn niet eens preventief te noemen. Een lint spannen om ongenodigde gasten buiten de tuin te houden heeft weinig effect, zeker als er drank in het spel is. Bovendien heeft een lint uiteraard geen effect op de forse geluidsoverlast", aldus GBW-fractieleider Remmert Keizer.

Categorieen:
Westland Politiek