Archief

Tot 14 maanden cel geëist in mishandelingszaak Rankplein

Als het aan de officier van justitie ligt, gaan enkele 's-Gravenzanders voor zeker 10 tot 14 maanden de cel in wegens mishandeling. Zij moesten zich voor de rechter in Den Haag verantwoorden voor een zware mishandeling bij het Rankplein in De Lier tijdens de feestweek van 2013.

Bij de mishandeling werd een 46-jarige man in elkaar geslagen. Hij was met zijn dochter bij de Gondelvaart aanwezig en vroeg een groepje jongeren of zij hun muziek zachter konden zetten. Zij gingen hem te lijf, wat een gebroken schouder en letsel aan hoofd en borst opleverde.



Tegen een 24-jarige 's-Gravenzander werd donderdag 20 maanden celstraf waarvan 6 voorwaardelijk geëist; tegen een 27-jarige plaatsgenoot 16 maanden waarvan 6 voorwaardelijk en tegen een 20-jarige (die destijds minderjarig was) 15 maanden waarvan 5 voorwaardelijk.

Oorspronkelijk waren er acht verdachten in deze zaak. De zaak tegen een van hen is geseponeerd bij gebrek aan bewijs. Vier deelnemers aan de mishandeling stonden vorig jaar al voor de rechter. De uitkomst was dat een 23-jarige en een 22-jarige Naaldwijker ieder een straf van 10 maanden cel waarvan 4 voorwaardelijk kregen opgelegd. Een 22-jarige 's-Gravenzander kreeg 4 maanden cel en 180 uur werkstraf en een 24-jarige Naaldwijker werd uiteindelijk vrijgesproken.

Categorieen:
's-Gravenzande De Lier 112