Archief
Signbiblio

Signbiblio

Midden-Delfland en Maassluis houden ruim drie ton WMO-budget over

Midden-Delfland en Maassluis hebben allebei in het afgelopen jaar enkele tonnen overgehouden van het WMO-budget. Dat blijkt uit navraag van WOS Media. Met het geld worden zaken betaald als dagbesteding, ondersteuning en huishoudelijke hulp. Bij de gemeente Westland is nog niet bekend hoeveel er over is, omdat er nog geen jaarrekening is gepubliceerd.

De gemeente Midden-Delfland heeft in totaal ruim 364.000 euro overgehouden van het WMO-geld in 2015. Dat is 18 procent van het gehele WMO-budget (2.046.893 euro). Het college van B en W stelt binnenkort aan de gemeenteraad van Midden-Delfland voor om dit geld wederom voor de WMO beschikbaar te stellen in het lopende jaar.



En ook in Maassluis is er zo'n drie ton over aan WMO-geld. Daar werd er in 2015 in totaal 7,7 miljoen euro begroot voor de WMO. Het overschot bedraagt dus afgerond 4 procent en gaat naar de algemene reserves.



Aan het begin van deze maand werd bekend dat er landelijk in totaal zo'n 310 miljoen euro over is van het WMO-budget in alle gemeentes samen.