Archief

Wethouder bereid 'fusieballetje' op te gooien bij Naaldwijkse voetbalclubs

Daartoe aangemoedigd door gemeenteraadsleden, wil Westlands wethouder El Mokaddem gaan proberen om de Naaldwijkse voetbalclubs RKVV Westlandia en VV Naaldwijk weer op het spoor naar een fusie te krijgen.

Dit onderwerp kwam maandagavond als vanzelf aan de orde, toen in de vergadering van een gemeenteraadscommissie de actuele situatie op sportpark De Hoge Bomen werd besproken. De wethouder ziet geen mogelijkheden tot ruimtelijke inpassingen in dat sportpark zónder een fusie van de twee voetbalclubs. "Ik vind het tot op de dag van vandaag dood- en doodzonde, dat de voorgenomen fusie op het allerlaatste moment is afgeketst", zei El Mokaddem.



Oktober 2013

Die stranding dateert van begin oktober 2013. Westlandia zag in dat stadium geen mogelijkheden voor het realiseren van een gemeenschappelijke accommodatie. "Ook naar de toekomst is er geen vertrouwen dat er mogelijkheden op locatie De Hoge Bomen gevonden kunnen worden", motiveerde Westlandia destijds.

El Mokaddem verklaarde zich maandagavond bereid om desondanks met beide clubs in gesprek te gaan. Maar hij maakte daarbij duidelijk, dat het moet beginnen met het uitspreken door de clubs zelf van de intentie dat ze openstaan voor een eventueel samengaan.

Categorieen:
Naaldwijk Politiek