Archief

Opruimactie van fietsen bij busstation Maasland

De gemeente Midden-Dellfand gaat binnenkort een opruimactie houden voor fietsen rond het busstation in Maasland. Dat is te lezen in het gemeenteblad. Bij het busstation zijn onlangs nieuwe fietsenstallingen geplaatst, maar die worden niet door iedereen gebruikt.

Veel fietsen worden nu geplaatst buiten de daarvoor bestemde plaatsen: tegen het fietsenhok aan of op de grasvelden in de omgeving. Ook staan er een aantal 'onbeheerde' fietsen en 'fietswrakken' rond het busstation. "Het spreekt voor zich dat het achter laten van fietsen of het daar hebben van fietswrakken in strijd is met het bepaalde in de APV. Het brengt bijvoorbeeld schade toe aan de openbare plaats voor de bruikbaarheid of voor het doelmatig en veilig gebruik daarvan", aldus de gemeente.

Bij de actie worden kaartjes achtergelaten op fout-geparkeerde en onbeheerde fietsen en op fietswrakken. Rijwielen die er na drie weken nog steeds staan, worden weggehaald en vernietigd of aan een ander gegeven. "Door het strijdige gebruik kunnen goedwillende fietsers niet op een doelmatig en veilige wijze hun fiets plaatsen en dit is niet de bedoeling."

Categorieen:
Maasland Algemeen