Archief

De Leuningjes: slopen of niet?

Sloop en vervolgens nieuwbouw van De Leuningjes in Poeldijk kost het minst van de zes scenario's die wethouder Peter Ouwendijk van de gemeente Westland voor het zalencentrum heeft opgesteld. Maar of er ook gesloopt gaat worden, is nog allerminst duidelijk.

De scenario's lopen uiteen van totale renovatie, nieuwbouw aan de binnenkant tot het uitplaatsen aan alle verenigingen en het slopen van de pand.

De Leuningjes wordt sinds oktober vorig jaar nog maar deels gebruikt, na de vondst van asbest. De grootste twee zalen zijn hermetisch afgesloten met houten schotten. En dat kost veel geld, want de meeste inkomsten kwamen uit die twee grote zalen.

Jeanette Hubbeling, bestuursvoorzitter van De Leuningjes, wil graag het zalencentrum behouden, het gebouw saneren en renoveren. Nergens in het Westland is er een zalencentrum met zulke grote zalen en daarom is het belangrijk dat het blijft, zegt ze.

Wethouder Ouwendijk legt alle scenario's voor aan de gemeenteraad. Die zal, volgens planning, op 5 juli een besluit nemen over de toekomst van De Leuningjes.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen