Archief
Linksboven het Polenhotel Google Earth 1

Linksboven het Polenhotel Google Earth 1

Vergunning opvang asielzoekers laat op zich wachten

Een eventuele vergunning om in het 'Polenhotel' in Wateringen 275 asielzoekers te kunnen opvangen, laat zeker nog een maand op zich wachten. De belangrijkste verklaring hiervoor is, dat er nog steeds geen aanvraag bij de gemeente Westland is ingediend. Dat bleek dinsdagavond uit de woorden van burgemeester Van der Tak in de raadsvergadering.

Hoewel er nog geen aanvraag is ingediend, wordt er inmiddels al wel een onderzoek ingesteld naar de integriteit van de eigenaar van dat complex. Normaal gesproken wordt zo'n zogeheten BIBOB-onderzoek pas in gang gezet naar aanleiding van de informatie die verstrekt moet worden bij het indienen van de vergunningsaanvraag. Omdat de hoteleigenaar op dit punt geen vertraging wil riskeren, heeft deze ingestemd met het al bij voorbaat instellen van een integriteitsonderzoek.



Dat de vergunningaanvraag nog niet is ingediend, heeft onder meer te maken met het overleg dat deze week nog door de hoteleigenaar wordt gevoerd met zijn overbuurman, het bedrijf Van Vliet Contrans.