Archief

Hoek van Holland: bieb moet bemand blijven

De gebiedscommissie van Hoek van Holland wil niet dat de bibliotheek in het dorp verandert in een onbemand servicepunt. Dat laat zij weten aan het college van B en W in Rotterdam in reactie op het meerjaren-bibliotheekbeleidsplan van de stad.

In dat beleidsplan wordt gesteld dat er moet worden toegewerkt naar een situatie met vijf stadsbibliotheken en een centrale bibliotheek. In onder meer Hoek van Holland zou een onbemande vestiging moeten komen. Dit plan gaat uit van meer flexibiliteit en maatwerk in de voormalige deelgemeenten.

Hoek van Holland ziet deze ontwikkeling niet zitten, zeker omdat het dorp ver weg ligt van de stad Rotterdam. "De bewoners zijn hierdoor sterk afhankelijk van lokale voorzieningen." Bovendien is de bieb niet lang geleden verhuisd van de Hoekstee naar de prins Hendrikstraat. "Een winkelstraat in Hoek van Holland waar veel bewoners hun dagelijkse boodschappen doen. Hierdoor is de bekendheid met de bibliotheek en het gebruik van de verschillende functies flink toegenomen."