Archief

Gemeenteraad Westland besluit tot spreektijdenregeling

De gemeenteraad van Westland heeft met een ruime meerderheid besloten tot het invoeren van een spreektijdenregeling in de raadsvergaderingen. De fractie van Westland Verstandig stemde tegen, de fractie van de LPF stemde verdeeld (drie voor, drie tegen).

"Het enige doel van deze spreektijdenregeling is om een kritische raadsfractie de mond te snoeren", is de overtuiging van fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig. John Witkamp van de LPF wond er als woordvoerder van zijn fractie geen doekjes om. Hoewel zijn partij eigenlijk niks wil weten van een spreektijdenregeling "kunnen we niet anders meer". Hij stelde, dat Duijsens een gebrek aan zelfreflectie heeft en "niet in staat is om te zien dat zijn woorden niet aanslaan".

Witkamp hield raadsleden van andere fracties voor, dat ze "niet meteen uit de heup moeten gaan schieten als de heer Duijsens weer uit de bocht vliegt". Burgemeester Van der Tak riep hij op om de raadsvergaderingen strakker te leiden en zo nodig gebruik te maken van de mogelijkheden die de Gemeentewet hem als voorzitter biedt.

Categorieen:
Westland Politiek