Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

'Traditionele' stormschades in middaguren

De stormachtige wind heeft maandagmiddag op diverse plaatsen in de regio tot schades geleid. Vooral in 's-Gravenzande en Monster had de brandweer handenvol werk met wat "traditionele stormschades" kunnen worden genoemd.

Nadat de brandweer van 's-Gravenzande rond 13.00 uur was uitgerukt voor een brandgerucht aan de Parallelweg (er was het vermoeden van een gaslek), sloeg de storm korte tijd later toe aan de Hoflaan en het Havenhof. In beide gevallen ging het om dakdelen/gevelbeplating.

Kort na 13.30 uur diende 'Monster' in actie te komen voor een loszittende schoorsteenkap op een woning aan de Emmastraat. De kap werd uiteindelijk verwijderd door een ploeg van de hoogwerker uit Loosduinen. Daarna was het prijs in de Terborchdreef, waar een afgebroken tak uit een boom moest worden verwijderd. Ook boven de eendenkooi op de kinderboerderij aan de Vivaldi brak een tak af.

Tegen de klok van 15.00 uur kwam er een stormschademelding met betrekking tot dak-/geveldelen aan de Harnaschdreef in Den Hoorn.

Code Geel

De door het KNMI afgegeven waarschuwing 'code Geel' vertoonde in de loop van de dag een jojo-effect. Eerst gold de waarschuwing tot 16.00 uur, later werd deze bekort tot 15.00 uur, maar deze is inmiddels verlengd tot 17.00 uur.

Categorieen:
's-Gravenzande Monster 112