Archief

Pop van 1000 euro gestolen bij Reddingsbrigade

De Vrijwillige Reddingsbrigade van 's-Gravenzande heeft woensdagavond alarm geslagen. Tijdens hun wekelijkse oefening is woensdag hun realistische reddingspop gestolen ter hoogte van het Stuijfkenszand in Hoek van Holland, meldt Omroep West.

De pop, die ongeveer duizend euro kost, werd neergelegd als 'oefenslachtoffer'. Even later bleek de pop, waarmee reddingsoefeningen en transport wordt getraind, verdwenen. Tijdens een zoekactie leidden sporen in het zand naar een strandtent. "Maar helaas houden bij een asfaltweg deze sporen op", zegt Tom Ouwerling van de reddingsbrigade.

Ouwerling heeft aangifte gedaan bij de politie en camerabeelden van de strandtent en omliggende recreatieparken opgevraagd. 'Het signalement van de pop luidt: grijs t-shirt met daarop de tekst 'ik leer zwem-abc'. Verder is de pop realistisch zwaar: hij weegt evenveel als een volwassen persoon.'

"Het is onacceptabel dat hij is meegenomen. Bij ons heeft hij veel meer nut dan bij iemand in de achtertuin", zegt Ouwerling teleurgesteld. "Hij kan niet zelf weggelopen zijn."