Archief

Forse huurverhoging Lierse sportclubs

De Lierse sportverenigingen die gebruik maken van sportcentrum Vreeloo en gymzaal 't Achterlaantje moeten met ingang van 1 januari volgend jaar 25 procent meer huur betalen. Dit heeft wethouder Ouwendijk laten weten. De aangekondigde verhoging heeft al tot vragen van Westland Verstandig geleid.

Volgens Ouwendijk betalen de verenigingen aanzienlijk lagere tarieven dan verenigingen elders in Westland. Zelfs na de verhoging zouden de Lierse tarieven bijna de helft lager liggen. Hoewel de lage tarieven tot scheve gezichten hebben geleid binnen de Westlandse sportwereld, heeft de gemeente het gelijktrekken de afgelopen jaren achterwege gelaten.

Daar lag een verzoek van de gemeenteraad aan ten grondslag. Die wilde bij de herijking van de subsidies in 2011 geen opeenstapeling van tariefsverhogingen, nadat de tarieven voor Vreeloo het jaar daarvoor al met 20 procent waren gestegen. De wethouder kondigt aan dat de tarieven in de komende jaren verder zullen worden verhoogd. Wat betreft Vreeloo zal dat betekenen dat de jaarlijkse exploitatiebijdrage door de gemeente omlaag zal gaan.

Categorieen:
Westland Politiek