Archief

GBW: 'Banden tussen adviseurs verdacht'

De fractie van GemeenteBelang Westland (GBW) vindt de relaties tussen de asbest-adviesbureaus Teamplayer, Waterman en advies- en uitvoeringsbureau Oesterbaai wel erg verdacht. Alle drie de bureaus hebben zakelijke banden met elkaar en alle drie zijn ze negatief over de rol van de gemeente Westland in het Wateringse asbestdossier.

"Wij kunnen ons bijna niet aan de indruk onttrekken dat bureau Oesterbaai, mogelijk gesteund door de provincie-ambtenaar die de opdrachten voor de rapporten heeft uitgezet, baat heeft bij negativiteit rondom de hele asbestaffaire in Wateringen," aldus GBW. De partij wil weten hoe het Westlandse college van B en W tegen de banden aankijkt.

Volgens een woordvoerder van Oesterbaai zijn er inderdaad zakelijke banden en werken Teamplayer en Waterman weleens als adviseur voor het bedrijf, maar is er verder geen verband. De verdachtmakingen vindt hij dan ook erg jammer. Ook asbestdeskundige Harry Vonk van Teamplayer betreurt de verdachtmakingen van GBW en zegt juist honderd procent onafhankelijk te werken.