Archief
Flickr-Sybren WartnaCC

Flickr-Sybren WartnaCC

Raad Maassluis wil intercitystatus Schiedam behouden

Nu de ombouw van de Hoekse Lijn van treinspoor naar metrolijn nabij is, lijkt er toch wat ruis op de spreekwoordelijke lijn. De gemeenteraad van Maassluis stemde dinsdagavond unaniem voor een motie om er voor te zorgen dat station Schiedam Centrum een intercitystation blijft. Iets wat eerder aan de gemeente is beloofd.

De Nederlandse Spoorwegen en Prorail willen het station laten 'degraderen'. Maar dat zou de reistijd van forenzen uit de Waterwegregio niet ten goede komen. Daar zijn de raadsleden het dan ook absoluut niet mee eens. "We voelen ons een beetje bekocht," aldus Sjoerd Kuiper van de PvdA.

De gehele gemeenteraad van Maassluis vindt het niet netjes dat de gemeenten langs de Hoekse Lijn eerst zijn voorgehouden dat slechts een klein deel van de reizigers er in reistijd op achteruit gaat en dat jaren later, vlak voor de ombouw van start gaat, opeens die belofte wordt verbroken.

Het college moet deze boodschap overbrengen aan onder meer de Metropoolregio, de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu en de NS. Vóór 1 juli moet de Maassluise raad geinformeerd worden over de stappen die zijn genomen.

Categorieen:
Maassluis Politiek