Archief
Koos Ophorst

Koos Ophorst

Olympus '70-atletes vooraan in Voorschoten

Vijf Olympus '70-atletes waren zondag te vinden in de voorste gelederen van diverse afstanden van de Voorschotenloop. Carla Ophorst en Marlies Jongerius kwamen op hun afstanden als allereerste vrouw over de streep.

Ophorst rende zeer gemotiveerd naar een nieuw Westlands record op de 10 Engelse mijl (16,1 km). "Na negen kilometer zag ik nog een vrouw voor mij lopen en ik wilde per se eerste worden", aldus de Honselse hardloopster. Ophorst gaf vol gas, passeerde haar doelwit en kwam tot de conclusie dat de benen soepel bleven en zij de hogere snelheid kon blijven volhouden.

Dat resulteerde in een eindtijd van 1.03.14. Daarmee werd het Westlandse vrouwenrecord 55-plus verbeterd met 1 minuut en 43 seconden. Het bestaande record liep zij eind september vorig jaar in 's-Gravenzande tijdens de RijkZwaanloop.

Marlies Jongerius was de snelste vrouw op de 10 kilometer, in 37.55. Zij had daarmee bijna twee minuten voorsprong op de nummer 2.

Op de 5 kilometer streden drie atletes van Olympus '70 vooraan mee. Achter de Duitse Silke Schmidt (Leiden) kwam Esmee Teeling als eerste seniore over de streep in 17.49. Tweede seniore werd Judy Middelburg (18.37). Lisan Duijvestijn was de snelste juniore in 19.08.