Archief
Google Streetview

Google Streetview

Hoge snelheden Molenlaan 'veroorzaakt door gedrag'

De gemeente Westland kan vooralsnog weinig doen tegen de (te) hoge snelheden op de Molenlaan in Honselersdijk. Dat laat het college van B en W weten in antwoord op vragen van de LPF-fractie. "De problemen worden voornamelijk veroorzaakt door gedrag. Een aspect dat in de praktijk helaas moeilijk te beïnvloeden is."

LPF Westland was benaderd door omwonenden. Op de Molenlaan, vlak na de brug, staat al enige tijd een snelheidsregistratiebord. Daaruit blijkt dat veel automobilisten zich niet houden aan de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur.

De gemeente concludeert uit metingen en een beoordeling van de verkeerssituatie ter plaatse dat de inrichting van de weg voldoet aan de gestelde eisen. Wel gaat de politie nieuwe snelheidsmetingen doen en als daarvoor aanleiding is, wordt er gehandhaafd. Ook zal het snelheidsbord om de drie maanden van plek op de Molenlaan rouleren. "Het aanbrengen van drempels wordt momenteel overwogen, ook ter hoogte van de kruising met de Condorhorst. Vanwege trillinghinder en de brug kan dit alleen op het wegvak tussen de Condorhorst en ruim voor de brug."