Archief
fred van der ende 1

fred van der ende 1

Handbal: dames Juniors winnen van Portugal

De Nederlandse Dames Juniors, met enkele speelsters van Virto/Quintus, kunnen zich nog altijd plaatsen voor het WK Juniors in Rusland deze zomer. De ploeg van bondscoach Alex Vaassen klopte in Vrnjačka Banja in de tweede wedstrijd van het WK-kwalificatietoernooi Portugal met 24-28.

De winst leek voor de pauze nog allerminst zeker. Nederland startte weliswaar uitstekend maar verloor gedurende de eerste helft steeds meer de grip op de tegenstander. Met een 14-10 achterstand ging Oranje pauzeren.

Na de hervatting speelde Nederland beter. De verdediging was op orde en in aanvallend opzicht gingen de Nederlandse talenten steeds beter met de kansen om. Zo werd een 17-14 achterstand door Danique Boonkamp en maar liefst vijf treffers op rij van de uitblinkende Ilya Belgareh omgebogen naar een 17-20 voorsprong. De overwinning kwam niet meer in gevaar.

Anouk Zwinkels werd topscorer van Oranje met acht treffers. Sabine Vollebregt, Delaila Amega (beiden 2), Tessa van Zijl en Tamare Haggerty (beiden 1) kwamen eveneens tot score.

Categorieen:
Sport