Archief

Twee jaar cel geëist voor schietpartij 's-Gravenzande

De officier van justitie heeft vrijdag twee jaar cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk, geëist tegen een 26-jarige 's-Gravenzander. Hij zou in de nacht van 17 op 18 juli vorig jaar kogels hebben afgevuurd in de Prins Bernhardstraat in 's-Gravenzande. Daarbij raakte overigens niemand gewond.

In de bewuste nacht zag een getuige twee jonge mannen over een schutting van een woning kijken en er daarna vandoor gaan in een groene Toyota richting de Eikenlaan. Niet veel later keerde de auto om, waarna de bijrijder uitstapte op de kruising Prins Bernhardstraat/Wilhelminastraat. Hij loste enkele schoten in de richting van een woning. Hij zou het hebben gemunt op de drie bewoners.

De verdachte verklaarde tijdens de rechtszaak onschuldig te zijn en wilde zich verder beroepen op zijn zwijgrecht. Justitie zei dat het wapen dat is gebruikt, overeen komt met het vuurwapen dat op naam staat van de 26-jarige. Tegenover de rechtbank verklaarde Wesley van B. dat hij het wapen heeft aangeschaft, nadat zijn huis in brand was gestoken. Hij voelde zich niet meer veilig.

Meerdere getuigen verklaarden dat de verdachte die bewuste avond heeft geschoten. Volgens hem is dat allemaal niet waar en zijn de getuigen niet betrouwbaar.

De rechtbank in Den Haag doet over twee weken uitspraak.

Categorieen:
's-Gravenzande 112