Archief

'Stop bezuinigingen op groen onderwijs'

De voltallige gemeenteraad van Midden-Delfland wil dat de bezuinigingen op het groene onderwijs worden ingetrokken. Het college van B en W moet daar op aandringen bij het kabinet en de Tweede Kamer. De CDA-fractie dient komende dinsdag een motie met die strekking in, gesteund door de vier andere partijen.

Het groene onderwijs valt als enige studierichting niet onder het ministerie van Onderwijs, maar onder dat van Economische Zaken en Landbouw. Het idee daarachter is dat er op die manier sterk ingezet kan worden op de verbinding met het bedrijfsleven. Per 1 januari dit jaar heeft het kabinet echter wel een bezuiniging van 55 miljoen euro doorgevoerd.

Volgens de gemeenteraad zijn de bezuinigingen in strijd met het ingezette beleid op kennis, innovatie en duurzaamheid in de sector. Bovendien zou investeren in groen onderwijs van economisch belang zijn voor de sector en de mensen die er gaan werken.

In 2014 waren er ook al voorgenomen bezuinigingen voor het groene onderwijs. Na actie van D66 en VVD werden die later ingetrokken.