Archief

Hele grondgebied Westland 'huis der gemeente'

Wethouder El Mokaddem houdt vast aan zijn plan om het mogelijk te maken dat overal in het Westland kan worden getrouwd. Het college van B en W heeft besloten een voorstel naar de gemeenteraad te sturen om het hele grondgebied van de gemeente Westland aan te wijzen als 'huis der gemeente'.

In december verhinderde een raadscommissie nog dat het voornemen al op 1 januari dit jaar zou ingaan. Er werd gevraagd om nadere voorwaarden en men wilde toch eerst met het college van gedachten wisselen.

Het nu voorliggende raadsvoorstel leidt volgens het college tot grotere keuzevrijheid, wat tegemoetkomt aan de wensen van bruidsparen om het huwelijk op een moderne en bij hen passende wijze te laten voltrekken. Een locatie moet wel 'aan alle veiligheidseisen en de eisen van openbaarheid voldoen', aldus het voorstel. Ook worden er eisen gesteld met betrekking tot de werkomstandigheden van de trouwambtenaar.

Nieuw wordt dat het bruidspaar vrij is in zijn keuze van de trouwambtenaar. Deze zal dan wel eerst een korte cursus moeten volgen en moeten worden beëdigd door de rechtbank.

Categorieen:
Westland Politiek