Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Ter Heijde decor van nieuwe bioscoopfilm Meesterspion

Ter Heijde wordt de komende dagen gebruikt als decor voor de nieuwe bioscoopfilm Meesterspion. Vrijdag en zaterdag worden er opnames gemaakt in het Westlandse kustdorp. Omwonenden zijn inmiddels door de producent per brief geïnformeerd.

De film gaat over de 10-jarige Tim, die met zijn familie naar een kustdorp verhuist, waar zijn ouders een hotel beginnen vlak aan zee. Ter Heijde is in deze film het kustdorp waar het verhaal zich afspeelt.

Tim vindt in een kelder van het hotel een vreemde ruimte met daarin een soort doos die geluiden maakt. Daarin ligt een mens. Het is Simon, gespeeld door GTST-acteur Beau Schneider, die net ontwaakt uit het jaar 1973 en moet wennen aan de nieuwe tijd. Simon is oud-spion en moet een oude misdaadzaak oplossen. Tijdens de film blijkt dat er een hoop vreemde dingen gebeuren in het kustdorp.

De film Meesterspion draait vanaf oktober in de Nederlandse bioscopen.

Tijdens de opnames gelden er in diverse straten in Ter Heijde parkeerverboden. Ook wordt in de Evertsenstraat en Kortenaarstraat het verkeer af en toe kort gestremd als er gefilmd wordt.

Categorieen:
Monster Westland Cultuur