Archief

Raad buigt zich over toekomstplan De Leuningjes

Bestuursvoorzitter Jeanet Hubbeling heeft woensdagavond het toekomstplan van zalencentrum De Leuningjes in Poeldijk gepresenteerd. Kernbegrip in het plan is samenwerking tussen de huidige gebruikers van het gebouw. Ook wordt de horeca opgewaardeerd. De presentatie was tijdens een commissievergadering van de gemeente.

De Leuningjes wordt sinds oktober vorig jaar deels gebruikt, na de vondst van asbest. De twee grootste zalen zijn hermetisch afgesloten met houten schotten. "Als de gemeenteraad akkoord gaat met de financiering van het toekomstplan, dan wordt begonnen met asbestsanering en renovatie", zegt Hubbeling.

Na de sanering wordt iemand aangesteld die samenwerking tussen de verenigingen nog meer moet bevorderen. Ook staan in het toekomstplan ideeën over de uitstraling van het gebouw. Zo kan de hoofdingang een kas worden en wordt gedacht aan muurschilderingen met groenten en fruit.

Als een toekomstplan in welke vorm dan ook niet wordt aangenomen, dan is het gedaan met De Leuningjes. De saneringskosten bedragen 8 ton. Daar komt nog 4 ton aan renovatiekosten bovenop. Als het toekomstplan wordt omarmd, wordt op zijn vroegst eind mei geld vrijgemaakt voor het saneren.

Categorieen:
Poeldijk Politiek