Archief

Beveiliging privacy in Westland niet op orde

Net als iets meer dan de helft van de andere gemeenten in ons land, heeft Westland de bescherming van de privacygegevens van de burgers nog onvoldoende op orde. Daarom heeft de gemeente deze week een schriftelijke waarschuwing van staatssecretaris Klijnsma ontvangen.

Binnen acht weken moet Westland het systeem op orde hebben, aldus de brief uit Den Haag. Zo niet, dan zal het ministerie de tekortkomingen zelf oplossen, op kosten van de gemeente.

Westland behoort tot de 198 gemeenten die een waarschuwing van de staatssecretaris hebben ontvangen. Bij de overige 192 gemeenten is de privacybescherming al wel op orde.

De raadsfractie van Westland Verstandig heeft donderdag schriftelijke vragen over dit onderwerp bij het college van B en W ingediend. Zij wil onder meer weten of er schadelijke gevolgen zijn voor de burgers. Verder kijkt de fractie er vreemd tegen aan, dat Westland vorig jaar de Aanmoedigingsprijs Privacy van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten heeft ontvangen. Deze prijs is bedoeld voor "de gemeente die zich het meest (zichtbaar) heeft ingezet om privacy te verankeren in het sociale domein".

Categorieen:
Westland Politiek