Archief

Verschillende huren in dezelfde straat in Maassluis

Verschillende huren voor dezelfde huizen in dezelfde straat. Het is de realiteit in de Teerderij in Maassluis. Woningcorporatie Maasdelta wil huizen uit de vrije huursector omvormen tot sociale huurwoningen. Een aantal bewoners is er niet blij mee. Ze vinden het oneerlijk.

Maar Maasdelta wil in feite de wachtlijsten voor sociale huurwoningen wegwerken. Volgens de woningcorporatie is deze manier van handelen gewoon normaal. Verschil in huurprijzen hou je volgens vestigingsmanager Frank van der Plas altijd: "Mensen die er langer wonen, betalen ook minder dan mensen die er later zijn komen wonen."

De Teerderij is niet de enige straat waar woningen van de vrije-huursector naar de sociale-huursector gaan. In totaal moet 25 procent van het bezit van Maasdelta eraan geloven. "Eigenlijk is dit waar we voor opgericht zijn. Ervoor zorgen dat iedereen betaalbaar kan wonen," aldus Van der Plas.



Inmiddels is er een petitie gestart. Er zijn er al meer dan honderd handtekeningen opgehaald en dat worden er waarschijnlijk nog wel meer. Volgende week vindt er een gesprek plaats tussen de bewonersvereniging en Maasdelta.

Categorieen:
Maassluis Algemeen