Archief
Google Streetview

Google Streetview

Meer camperplaatsen langs de Waterweg

Het Maassluise college van burgemeester en wethouders laat extra camperplaatsen maken langs de Nieuwe Waterweg. Niet naast de huidige plekken bij het Douanehuisje, maar bij de parkeerplaatsen tegenover de aanlegplaats van de veerboot. Daarmee hoopt het college beter te kunnen voldoen aan de grote vraag.

Het college denkt op de nieuwe locatie acht plekken te kunnen maken, zonder dat er te veel gewone parkeerplaatsen onttrokken worden aan het normale verkeer. De nieuwe plekken krijgen niet dezelfde uitstraling en voorzieningen als die bij het Douanehuisje.

Voorlopig worden het gewoon sobere parkeerplaatsen, waar later eventueel voorzieningen aan toe worden gevoegd. Het gaat dan om bijvoorbeeld water en elektriciteit. Ook de de maximale tijd dat je er mag staan is beperkt tot twee dagen.

In tegenstelling tot de huidige camperplaatsen, moeten er in de toekomst voor de nieuwe plekken betaald worden. Burgemeester Haan denkt hierbij aan bijvoorbeeld 15 euro per nacht. Voor uitbreidingsplannen lopen inmiddels gesprekken met het bedrijf Conline, die een hele groene strook aan de Waterweg bezit.

Categorieen:
Politiek