Voetbalvrouwen lopen Spelen mis

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben zich woensdagavond niet kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De laatste wedstrijd van het kwalificatietoernooi in eigen land eindigde in een 1-1 gelijkspel tegen Zweden, terwijl winst noodzakelijk was.

Met de Naaldwijkse Mandy van den Berg als aanvoerster kwam Oranje op Het Kasteel in Rotterdam al na vijf minuten op voorsprong via Vivianne Miedema. Op slag van rust werd het echter 1-1 via Olivia Schough. Die stand bleef vervolgens tot het einde op het scorebord staan.

Het gelijkspel is zonde, des te meer omdat het duel tussen Zwitserland en Noorwegen in 2-1 eindigde. Bij gelijkspel of verlies van de Noren, was een minieme zege genoeg voor Oranje om de eerste plaats in de groep en zo het ticket naar Braziliƫ te veroveren. Nu gaat Zweden naar de Olympische Spelen.