Archief
Dennis van Schie 3

Dennis van Schie 3

LPF informeert naar aanpassingen 'Polenhotel'

In welke mate is de gemeente Westland betrokken bij de voorgenomen aanpassingen van het Wateringse 'Polenhotel' ten bate van de opvang van 275 asielzoekers en statushouders. Dat wil de raadsfractie van de LPF weten.

Klopt het dat de gemeente Westland actief deelneemt aan de plannen voor de mogelijk aanpassing van het complex?, stelt de fractie in schriftelijke vragen aan het college van B en W. Aanleiding is een bericht in het vakblad Cobouw van 4 maart waarin de gemeente wordt genoemd als contactadres en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers als opdrachtgever.

"Het artikel in de Cobouw van 4 maart klopt niet. Aanvrager is de eigenaar", zegt de beheerder van het hotel in een reactie aan WOS Media.

Verder wil de LPF weten, of het college inmiddels een standpunt heeft ingenomen over de mogelijke komst van 275 asielzoekers naar de betreffende locatie in Wateringen. Zo ja, dan wil de fractie een onderbouwing van dat standpunt. Is het antwoord 'nee', dan wil de LPF weten voor welke datum het college zijn standpunt laat weten.

Tijdens de raadsvergadering van 16 februari heeft de LPF met betrekking tot de huidige eigenaar om een zogeheten BIBOB-onderzoek verzocht. Daarbij gaat het om het toetsen van de integriteit. "Is dit onderzoek reeds in gang gezet en zo ja wanneer kunnen wij de resultaten daarvan verwachten?", aldus de LPF.

Er is overigens nog geen vergunningaanvraag bij de gemeente ingediend door de eigenaar van het hotel. Reden is, dat het onderzoek naar de gevolgen voor de omliggende bedrijven nog is afgerond", aldus de beheerder.